субота, 20. јул 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Токио: Одбојкашице Србије освојиле су бронзану медаљу у мечу за треће место на Олимпијским играма, победиле су Јужну Кореју у три сета - 25:18, 25:15, 25:15
Хроника

Токио: Одбојкашице Србије освојиле су бронзану медаљу у мечу за треће место на Олимпијским играма, победиле су Јужну Кореју у три сета - 25:18, 25:15, 25:15

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 08. август 2021.

Тако се игра, браво девојке. Одбојкашице Србије освојиле су бронзану медаљу на Олимпијским играма, пошто су у мечу за 3. место у Токију декласирале репрезентацију Кореје у три сета - 25:18, 25:15, 25:15.

Желеле су силно европске и светске шампионке то злато које недостаје овој сјајној генерацији, али су се у полуфиналу испречиле САД.

Као што су одбојкашице Србије разбиле Италијанке у четвртфиналу са 3-0 у сетовима, тако нису имале одговор за расположене Американке у борби за финале, али су све „наплатиле“ у дуелу за бронзу.

Наше девојке су, после сребра у Рију, ставиле бронзу око врата у Токију пошто су декласирале Јужну Кореју у три сета, исто као у групној фази.

Блистала је чудесна Тијана Бошковић, „кувала“ је Маја Огњеновић као никада, функционисао је блок по потреби, као и одбрана да се умире напади противника…

Све је било на врхунском нивоу, како само оне умеју, да одбојкашице освоје бронзу и донесу Србији девету медаљу у Токију, чиме је постављен нови рекорд наших олимпијаца откако се такмичимо под именом Србије и надмашен је учинак из Рија.

Заправо, званично девету медаљу освојиће ватерполисти, само ћемо касније током дана сазнати ког сјаја, после финала са Грчком.

На крају, сузе радоснице, песма и велико славље наших одбојкашица које је са невероватна 33 поена до постоља предводила Тијана Бошковић. Сигурно партија за памћење наше коректорке да се украси рекордно одличје у Токију.

KРАЈ! БРАВО, ДЕВОЈKЕ, СРБИЈА ОСВОЈИЛА ДЕВЕТУ МЕДАЉУ

Србија – Јужна Kореја 25:18, 25:15, 25:15

20:12 Још мало…

Још само мало, велику предност имају одбојкашице Србије и грабе ка бронзаном одличју.

17:10 Тијана Бошковић на 30 поена!

Селектор Кореје тражио је тајм-аут, покушава нешто да учини али је немоћан, иако су Корејке везале три поена, али Тијана Бошковић пробија границу од 30 поена и води Србију ка медаљи.

8:6 Тијана – три аса заредом

Стварно је Тијана Бошковић решила да „бије“ из свих оружја, везала је три ас поена, па погрешила, али та грешка је толико небитна наспрам свега што ради у овом мечу, и иначе у дресу Србије.

4:4 Не да Тијана

Тешко је више пронаћи адекватне речи за игру Тијане Бошковић, није дала Корејкама да резултатски побегну, већ се својим 26. поеном побринула за изједначење.

1:4 Корејке се буде

Разиграла се почетком трећег сета Ким (с бројем 10), најбоља играчица Кореје, све лопте иду на њу сада, док је после видео провере утврђено да лопта Тијане Бошковић није дирала блок приликом одласка у аут.

25:15 Браво, девојке! Идемо по бронзу

Разиграно, на моменте лако, убедљиво… Тако играју одбојкашице Србије, освојиле су и други сет, и још само један их дели од олимпијске бронзе у Токију.

21:14 Иде Србија ка освајању другог сета

Прошле су у нападу и Бојана Миленковић, и Мина Поповић на дизање резервног дизача Слађане Мирковић, насмејане иду наше девојке ка освајању и овог сета… Селектор Терзић није дозволио опуштање опуштање, па је на 21:14 тражио тајм-аут после два везана поена Корејки.

16:10 Маја „кува“ као никада

Блиста Тијана, али у трансу игра и Маја Огњеновић, опет је сјајно „скувала“ и својим четвртим поеном донела Србији +6. Одлично нам функционише и одбрана по потреби да се упасиви напад ривалки, ради и блок, само нека се овако настави.

15:8 Моћна Тијана Бошковић!

Све што није полазило за руком против Американки, сад полази… Тијана „бије“ из свих позиција, немају Корејке решење за нашег коректора која је средином другог сета већ дошла до 20. поена.

11:6 Прорадио је и блок Србије

Сјајно је још једном „скувала“ Маја Огњеновић, а онда нам је прорадио и блок, зауставиле су Корејке и Мина Поповић и Бианка Буша за 11:6.

6:3 Тијана асом разбија Корејке

Како игра Тијана Бошковић, ово је за препричавање… Најпре су Бианка Буша и блокер Мина Поповић прошле у нападу, да би онда опет прорадио тандем Маја-Тијана, након чега је наш коректор асом довела Србију до 6:3.

25:18 Први сет: Браво, девојке!

Приредила је Маја још један маестралан потез, Тијана Бошковић је већ на невероватних 14 поена, а блок је донео Србији први сет, за први корак ка бронзи после 26 минута.

21:17 Мајсторија Маје Огњеновић

Везала је најпре Милена Рашић и други прецизан напад, а онда је Маја Огњеновић потврдила да је велики мајстор одбојке, сјајно је у контри видела рупу у противничкој одбрани и маестрално поентирала да Србија дође надомак освајања првог сета.

19:17 Каква борба

Два пута заредом су се Корејке одбраниле од напада Тијане Бошковић, и трећи пут је Маја Огњеновић дизала на нашег коректора који је коначно прошао, да би Милена Рашић повисила на 19:17.

15:13 ПРЕОКРЕТ СРБИЈЕ

Донео је резултат тајм-аут који је узео Терзић, јер су наше девојке уз две грешке ривалки и три сјајна напада Тијане Бошковић дошле до преокрета серијом 5-0 за 15:13.

10:13 Терзић немоћно шири руке

Чувају Корејке +3, ушле су у бољи ритам, па наш селектор Зоран Терзић немоћно шири руке крај терена. Било је 8:11, па 10:13 и морао је да узме тајм-аут…

6:8 ПРЕОКРЕТ

Неће се тек тако предати одбојкашице Кореје, напротив, везале су оне три добра напада и од 5:2, односно 6:5, преокренуле и повеле са 8:6.

5:2 Шта ради Бошковић?!

Наставља Тића да „бије“ феноменално, узела је и четврти поен да Србија има вођство од три поена у раној фази борбе за бронзу.

3:1 Тијана почела сјајно

Какав почетак меча за Тијану Бошковић, везала је наш коректор три поена за вођство Србије. Само нека овако настави…

Добро вече или добро јутро, добро нам дошли на још један Нова.рс блог уживо у којем овај пут пратимо меч одбојкашица Србије против Јужне Кореје за олимпијску бронзу у Токију.

(Нова.рс)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер