субота, 27. јул 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Такер Карлсон: Дивим се Сноудену. Америка није слободна земља. Шпијуни САД осујетили моје планове да интервјуишем Путина 2021.
Хроника

Такер Карлсон: Дивим се Сноудену. Америка није слободна земља. Шпијуни САД осујетили моје планове да интервјуишем Путина 2021.

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 28. фебруар 2024.

 Такер Карлсон је у уторак рекао да су га амерички шпијуни надгледали док је био у Русији раније овог месеца и да је у јавност процурио његов састанак са Едвардом Сноуденом.

Карлсон је отишао у Русију да интервјуише председника Владимира Путина. Током осам дана у Москви, састао се и са Сноуденом – а амерички шпијуни су сазнали за то, рекао је Карлсон Лексу Фридману у току трочасовног разговора .

„Интензивно ме је надзирала америчка влада“, рекао је Карлсон Фридману, напомињући да су амерички шпијуни осујетили његове планове да интервјуише Путина 2021. године и да је добио потврду да је под интензивним надзором уочи његовог путовања у Москву.

 „Наравно да сам желео да видим Сноудена, коме се дивим”. Рекао је Карлсон.

Сноуден је наводно прихватио Карлсонов позив на вечеру у хотелу Фор Сизонс, али је одбио интервју, као и захтев за фотографисање, рекавши да би било боље да никоме не каже.

„Нисам никоме рекао“, рекао је Карлсон Фридману, али је састанак процурио. „Семафор води овај чланак – извештавајући о информацијама које су добили од америчких обавештајних агенција, које су против мене, користећи мој новац, у моје име, у наводно слободној земљи – они воде овај чланак говорећи да сам се срео са Сноуденом, као да је то био злочин или нешто.”

„Ако имате медијски естаблишмент који делује као службеник државе националне безбедности, немате слободну земљу. И ту смо ми“, додао је Карлсон, пише Раша Тудеј.

(Политика)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер