Хроника | |||
РТС: После пожара у којем су изгореле производне линије - "Бамби" из Пожаревца поново започео производњу плазме |
петак, 15. новембар 2024. | |
Чега нема - још више недостаје. Најтраженији производ посебно у време слава, враћа се на рафове. После пожара у којем су почетком лета изгореле и производне линије, добра вест из Пожаревца - поново је почела производња плазме, за коју недељу стиже и у продавнице. После више од четири месеца мирис плазме шири се погоном. На јединој линији коју није захватио пожар кекс се поново прави. На први поглед - истог облика, а на први залогај и истог укуса. "Мој осмех вам говори да нама у "Бамбију" ништа није тешко, како је кренула производња плазме“, каже радница Јелена Ристић. Уз њу су генерације одрасле и гајиле своје бебе. Ни старији јој не одолевају. Без ње се на пут не иде, нити опоравља од болести. То што је месецима нема у продаји позиционирало ју је као једну од главних тема на друштвеним мрежам. Било је порука подршке, спекулација да је негде другде има, па чак и нефер реклама. Лицитирало се датумима и да ли ће се уопште вратити на полице. "Могу да кажем да смо успешно рашчитили, санирали све последице пожара. Покренули смо један део производње у фабирици у Пожаревцу, то је неоиштећени део фабрике и једну линију смо прилагодили и почели смо ових дана производњу у облицима и производима на које смо навикли“, каже Драган Стајковић, генерални директор Бамбија. "Иако је производња плазме поново покретна, то је тек трећина о укупног капацитета, тако да када је видите у продавници, купите је да се заладите, поделите је са другима, јер ћемо до пуног капцитета још мало причекати“, каже Александра Станковић, новинарка РТС-а. "До прве половине следеће године, мораћемо да имамо мало стрпљенај и солидарности. Роба ће се појавити ускоро у мањим количина на тржишту. Пре месец дана почели смо изградњу једне лепе нове фабрике. Она ће се градити у неколико фаза. Прва фаза ће бити готова на пролеће идуће године и очекујемо да ћемо тиме покрити највећи део тржишта", рекао је Стајковић. Појавила се крајем 60-тих година и постала вероватно најпродаванији кекс на југословенском тржишту. Један од проналазача укуса који се препознаје широм региона је и први школовани кексар Петар Тутавац. (РТС) |