понедељак, 28. октобар 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Н1: СНС прославио страначку славу Свету Петку уз богато послужење - без Вучића и паризера. Вучић честитао славу „најчуднијим снимком“ бетонирања са градилишта „ЕКСПО 2027“
Хроника

Н1: СНС прославио страначку славу Свету Петку уз богато послужење - без Вучића и паризера. Вучић честитао славу „најчуднијим снимком“ бетонирања са градилишта „ЕКСПО 2027“

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 27. октобар 2024.

У просторијама Српске напредне странке на Новом Београду је сечењем славског колача обележена страначка слава Света Петка. Председник Србије Александар Вучић честитао је славу СНС-у и председнику странке Милошу Вучевићу, као и свима који славе славу.

Српска напредна странка прославља у просторијама на Новом Београду страначку славу Свету Петку.

Овогодишњи домаћин славе је министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић, а сечењу славског колача присуствовали су председник Странке Милош Вучевић, као и бројни страначки функционери.

На слави СНС били су председница Скупштине Србије Ана Брнабић, министри Горан Весић, Марко Ђурић, Никола Селаковић, Адријана Месаровић, Ирена Вујовић, Милица Ђурђевић Стаменковски.

Прусуствовали су и један од оснивача странке Томислав Николић, лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, амбасадор Кине у Србији Ли Минг и други гости.

Председник Србије и члан Председништва СНС Александар Вучић честитао је славу Света Петка Српској напредној странци и председнику странке Милошу Вучевићу, као и свима који данас славе и на Инстаграму поделио снимак радова на градилишту Експоа.

"Најчуднији снимак који би неко објавио на дан Свете Петке, када велики број Срба слави заштитницу, пре свега, деце, жена, старих и болесних. Изабрао сам овај снимак, јер и на данашњи дан, желим да покажемо и Србији и свету да раст, развој и напредак јесу једини гарант наше сигурне будућности. Ови кадрови су са ЕКСПО 2027 градилишта у Београду, из претходне ноћи, где је на бетонирању између будућих хала 2 и 4 учествовало 70 миксера и стављено више од 1.000 кубика бетона", написао је Вучић у објави на свом Инстаграм налогу.

Додао је да је захвалан неимарима на огромном труду.

"Они у три смене покушавају да ураде оно што смо дефинисали као задатке за будућност. Верујем у Бога, а надам се да ће нас Света Петка као земљу и народ заштитити од свих невоља које су захватиле свет. Срећна слава Света Петка свима који је данас славе. Посебно, срећна слава мојим напредњацима и председнику СНС Милошу Вучевићу", поручио је председник.

Председник Владе и председник СНС Милош Вучевић је такође честитао славу.

"Наша кућа је богата емоцијама, људском снагом и потенцијалом. Српска напредна странка је привилегована што као велика странка, као једна велика породица, за заштитницу своје куће има жену светитељку, Свету мати Параскеву. И наша Србија је женског рода. Поносан сам на то што је Света мати наша заштитница и што нас опомиње, бар једном годишње, да се саберемо и окупимо, да заборавимо на личне сујете. Сигуран сам да ће све нас, ако је будемо достојни и верни, чувати и убудуће. Боримо се за веру, за све вере јер без вере нема ни успеха", написао је премијер Вучевић.

Н1: Без Вучића и паризера: СНС прославио славу уз богато послужење, Тому Николића и Дачића

Скупио се велики број државних званичника на обележавању славе напредњака, Свете Петке, али нису били расположени за новинарска питања.

Ред јагода, па ред малина, али и печења, цепканог или на кришке – богатим послужењем и ове године напредњаци прослављају Свету Петку, само ред питања није пожељан.

Н1: Јел могу ја док се сликате да питам нешто?

Милош Вучевић, председник СНС: Данас је слава, Жаклина, данас не причам, политичке приче ћемо сутра…

Н1: Срећна вам слава.

А у кругу најуже породице на слављу после дуго времена и бивши лидер напредњака Томислав Николић, али и лидер социјалиста Ивица Дачић који је после гостовања Бранка Ружића на Н1 морао много тога да објашњава, али не и пред нашом камером.

Н1: Дачићу… Па немојте да ми бежите …

И сви су врло брзо побегли да иза затворених врата обележе славу, што за напредњаке није уобичајено. Обично се у странци након ломљења колача појављивао и председник Србије Александар Вучић. Ове године одлучио је да славу честита на Инстаграму, како и сам каже мало чудним, ноћним снимком са градилишта ЕXПО.

„Захвалан сам нашим неимарима на огромном труду, они у три смене покушавају да ураде оно што смо дефинисали као задатке за будућност“, навео је у видеу.

И док неки раде и у недељу, на црвено слово, и трећу смену, напредњаци су наставили да се госте. Тањири су се брзо празнили, али су неки успели да овековече бројне ђаконије на столу. Међу њима није било паризера, паштете или два јаја као целодневни оброк.

(Н1, Танјуг, Бета, Фонет)

 
Пошаљите коментар

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, Рио Тинто отворити рудник литијума у долини Јадра?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер