Početna strana > Hronika > "MSP Kosova": Srbija oslobodila državljanina Kosova i Velike Britanije Sadika Durakua, koji je uhapšen 17. aprila 2024. pod optužbom za ratne zločine tokom rata 1999.
Hronika

"MSP Kosova": Srbija oslobodila državljanina Kosova i Velike Britanije Sadika Durakua, koji je uhapšen 17. aprila 2024. pod optužbom za ratne zločine tokom rata 1999.

PDF Štampa El. pošta
utorak, 15. oktobar 2024.

 Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore saopštilo je da je Srbija oslobodila Sadika Durakua, državljanina Kosova i Velike Britanije, koji je uhapšen 17. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Hrvatske i Srbije u Batrovcima, pod optužbom za ratne zločine tokom rata 1999. godine.

„Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore nastaviće da pomno prati ovakve slučajeve, obaveštavajući međunarodnu zajednicu ‚o samovoljnim i destruktivnim postupcima Srbije koji su u suprotnosti sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima‘“, objavio je portal Reporteri.

Portal podseća da je o ovom slučaju izveštavao i BBC, koji je naveo da je Forin ofis u kontaktu sa lokalnim vlastima u slučaju Durakua.

(Fonet)

 
Pošaljite komentar

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, Rio Tinto otvoriti rudnik litijuma u dolini Jadra?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner