Početna strana > Hronika > Đorđe Vukadinović i Saša Radulović: Saša Janković nije izašao iz okvira svoje nadležnosti, saopštenje SNS-a skandalozno, primitivno i uvredljivo

sreda, 23. novembar 2016.

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović i samostalni poslanik Đorđe Vukadinović uzeli su danas, u odvojenim izjavama novinarima u parlamentu, u zaštitu ombudsmana Sašu Jankovića.

Radulović je rekao da je Janković žrtva "nasilja" Srpske napredne stranke, a Vukadinović ocenjuje da ombudsman svojim poslednjim saopštenjem, koje je izazvalo reagovanje SNS, nije izašao iz domena posla kojim se bavi, za razliku od premijera, čije su izjave o nelegalnoj gradnji u Novom Pazaru školski primer izlaženja iz nadležnosti i mešanja u rad nadležnih državnih i lokalnih institucija.

Radulović je novinarima u parlamentu, odgovarajući na pitanje o jučerašnjem saopštenju potpredsednika SNS Milenka Jovanova, rekao da je SNS i u skupštini i u saopštenjima "pokazao kako izgleda nasilje".

Posebno mu smeta što je Janković nazvan "šibicarem".

Đorđe Vukadinović je naglasio da je saopštenje Milenka Jovanova slika “uličarskog žargona i neke vrste verbalnog građanskog rata, koji predstavnici vlasti, na čelu sa premijerom, svojim izjavama i medijskim nastupima neprestano prizivaju i proizvode”.

(Agencije, NSPM)

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner