недеља, 21. јул 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Ана Брнабић: Поносна сам на услове на овогодишњим изборима, били су много, много бољи него 2012. године, Слобода медија неупоредиво већа него 2011. и 2012.
Хроника

Ана Брнабић: Поносна сам на услове на овогодишњим изборима, били су много, много бољи него 2012. године, Слобода медија неупоредиво већа него 2011. и 2012.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 28. децембар 2020.

 Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Скупштини Србије да је поносна на услове на овогодишњим изборима, који су били "много, много бољи него 2012. године" и оценила да је слобода медија у Србији неупоредиво већа него 2011. и 2012. године, уз констатацију да је "то небо и земља".

"Да ли ће Србија постати чланица Европске уније зависи искључиво од воље и политичке спремности њених чланица, али је наш посао да заиста имплементирамо реформе, да би се одразиле на квалитет живота грађана Србије", рекла је Ана Брнабић на седници парламента посвећеној годишњем извештају Европске комисије о Србији.

Ана Брнабић је навела да европске интеграције остају стратешки приоритет Србије и један од најважнијих задатака њене владе.

"Европске интеграције се прожимају кроз сваки владин ресор и свакодневне активности", изјавила је Ана Брнабић.

Према њеним речима, Влада се труди да ради што брже и квалитетније и да резултат тога буде европска Србија.

Реформе ће донети бољи квалитет живота грађана и довести до чланства Србије у ЕУ, констатовала је Ана Брнабић, наводећи да су најважније реформе везане за економију, функционисање јавне управе и владавину права.

"Што се тиче дијалога са Приштином, Србији се не може ништа спочитати. Влада Србије је показала велику флексибилност и храброст и наставак дијалога зависи од друге стране", изјавила је Ана Брнабић.

Уз оцену да је дијалог важан за Србију, али и цео регион, Ана Брнабић је рекла да Београд не може ићи ка новим споразумима са Приштином док се не имплементира постојећи споразум о формирању Заједнице српских општина.

(Фонет)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер